NVVB mbo 4 Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Prijs: € 825,00
(Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en lunch. Excl. omzetbelasting)

Overzicht

Inleiding

De module Huwelijk & geregistreerd partnerschap gaat over het bepalen van de bevoegdheid om een huwelijk aan te gaan of een partnerschap te registreren, het ontbinden en nietig verklaren van huwelijk en geregistreerd partnerschap, het opmaken van akten van huwelijk en geregistreerd partnerschap met de bijbehorende latere vermeldingen en het verwerken van deze rechtsfeiten in de BRP.

Doelgroep

Medewerkers Burgerzaken die een goede basiskennis hebben en enige jaren werkervaring op het vakgebied. Werk- en denkniveau is minimaal mbo+.

Voorkennis

Je hebt minimaal de Opleiding frontofficemedewerker 2.0 of een andere basismodule gevolgd en bij voorkeur enige jaren werkervaring.

Resultaat

Je doet examen volgens het flextoetssysteem van de NVVB. Dit examen is zelf in te plannen op een datum en locatie naar keuze. Na het behalen van het examen ontvang je van de NVVB een certificaat met het behaalde cijfer.

Studieprogramma

Programma

Het programma is opgesteld aan de hand van het toetsplan van de NVVB. Alle eind- en toetstermen worden behandeld op een manier waarop je in staat bent het examen van deze module goed af te ronden. Wij gaan er vanuit dat je je de stof voor het examen door middel van zelfstudie eigen maakt.
Het verwerken van de rechtsfeiten in de BRP wordt behandeld op dag 2 van de NVVB MBO4 module Overlijden, het is om die reden noodzakelijk om de module Overlijden te volgen na de module Huwelijk en geregistreerd partnerschap, waarna je je kunt inschrijven voor de examens van beide modules.

Bijzonderheden/opmerkingen

De volgende boeken zullen naast het cursusmateriaal, tijdens de module Huwelijk en geregistreerd partnerschap en de module Overlijden, worden gebruikt:

  1. Inleiding tot de burgerlijke stand
  2. Boek 10 BW
  3. Wettekstenbundel Burgerzaken

Deze module is onderdeel van de volgende diploma's:
  1. Burgerzaken (optioneel)
  2. Persoonsinformatiemanagement

De module Huwelijk & geregistreerd partnerschap is goed voor 2 punten.

Andere opzet voor deze cursus?
Geïnteresseerd in deze cursus, maar wilt u een andere opzet of inhoud? Neem contact met ons op.