Leiderschapsontwikkeling – Vrouw bij de overheid!
Eerstvolgende datum:
11-12-2019 / 3 dagen
Utrecht
€ 1.850,00
Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in management en leiderschapsposities, blijkt uit recente marktstudies. We hebben de training Vrouwelijk Leiderschap ontwikkeld om talentvolle vrouwen te helpen loopbaanbarrières te doorbreken en te kiezen voor uitdagende carrières.
Vrouwelijk leiderschap

Je bent ambitieus, gedreven en klaar om je carrière te accelereren. Je zou een natuurlijk leider kunnen zijn, maar hoe kom je in de positie om je als leider te bewijzen, om invloed uit te oefenen, om leider te zijn en dat ook te blijven? 


Uit onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen aan het begin van hun carrière evenveel ambitie hebben maar dat gedurende hun carrière het zelfvertrouwen van vrouwen op een succesvolle afloop van hun carrière met 30% verminderd. Belangrijke redenen hiervoor zijn onder andere: vrouwen hebben niet minder ambitie, maar deze ambitie wordt door anderen lager ingeschat en vrouwelijke bescheidenheid schaadt de zichtbaarheid.

Onze leergang Leiderschapsontwikkeling - Vrouw in de overheid! biedt je alle mogelijkheden om inzichten, vaardigheden en ervaringen naadloos aan te laten sluiten op jouw persoonlijke en professionele (leiderschaps)ontwikkeling. Door middel van een mix van didactische strategieën, theorie en de praktijk, focussen we ons op vaardigheden en kennis. Hoe ontwikkel je je leiderskwaliteiten, hoe reflecteer je, beïnvloed je?


Alles is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en cultiveren van je eigen natuurlijke leiderschapsstijl.

Docenten

Onze docenten Else Hendriks-de Bruin en Frank Engelen beschikken over uitgebreide inhoudelijke kennis op het gebied van leiderschap, communicatie, cultuur, gedrag en ervaringsleren.

Ze zijn ervaren, bevlogen, betrokken, respectvol, confronterend en hebben naast een degelijke theoretische basis, ook ruime praktijkervaring. Oók op het gebied van politiek-bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, de actoren in het (stille) diplomatieke krachtenveld en de chronische turbulentie zijn zij ervaren.

Komend uit verschillende sectoren, delen ze graag hun kennis en ervaringen en helpen je te excelleren en transformeren. 

 

 

 

Hoe gaan we te werk?
Programma

Krachtig en gelijkwaardig leiderschap is veelzijdig!

Bij alle overheidssectoren zijn goede managers en leiders nodig om leiding te geven aan verandererprocessen. Zij moeten leiderschap tonen en zichtbare resultaten kunnen boeken in en voor de maatschappij. Veel thema’s binnen de leerlijn vrouwelijk leiderschap sluiten aan bij het Rijksbrede streven naar een optimaal gemengde en gebalanceerde samenstelling van publieke professionals. Bij de ontwikkeling van dit programma is gebruik gemaakt van kennis, inzichten en suggesties van diverse partijen uit de samenleving. 

  • Het programma spitst zich toe op het uitbreiden van jouw kennis en inzichten op het gebied van het vormen van een uitgebalanceerde natuurlijke leiderschapsstijl met impact en zelfvertrouwen!

Dag 1:   Krachtig vrouwelijk leiderschap

kernthema's: visionair en inspirerend leiderschap, beeldvorming & impact

Dag 2:   Sociaal vrouwelijk leiderschap

kernthema's: de waarde van mens & maatschappijgerichtheid

Dag 3:   Zichtbaar vrouwelijk leiderschap

kernthema's: sterke persoonlijkheid en excelleren

Doelgroep
Vrouwelijke professionals in midden en hoog overheidskader die de top van hun organisatie willen bereiken. Het programma is bedoeld voor de vrouwelijke leiders van vandaag en voor ambitieuze toekomstige vrouwelijke leiders.
Werkwijze
We werken met een caleidoscoop van krachtige instrumenten, inzichten en ervaringen die binnen moderne hoog presterende organisatieculturen worden verwacht en gewaardeerd. Stel je geest open voor verschillende manier van denken, doen en leiden. Verkrijg helder inzicht in jouw talent, je unieke kracht en jouw sociaal bewustzijn en mogelijkheden om te sturen op duidelijkheid.
Door de omvang en diepgang van het programma:
krijg je zicht op de belangrijkste procesversnellers die je carrièrekansen verhogen
krijg je zicht op leiderschapspatronen & beïnvloedingstechnieken
bieden we direct toepasbare concrete kennis en inzichten
krijg je zicht op intelligent balanceren tussen distantie en betrokkenheid
krijg je zicht op de impact van diversiteit binnen elke moderne organisatiecultuur. Onderzoek toont aan dat diversiteit in senior leiderschap innovatie stimuleert, besluitvorming verbetert, niet-integer gedrag afneemt en het financieel & sociaal rendement verbetert
profiteer je van inzichten om snelle beslissingen te nemen in hyper-competitieve omgevingen
profiteer je van een transformationele leerervaring die je perspectief verruimt en je horizon vergroot
bieden we een klankbord om uitdagingen op te lossen en ideeën uit te wisselen
bieden we een waardevol nieuw netwerk van gelijkgestemden
bieden we een flinke dosis positiviteit en plezier!
Cursus
Contact
Coosje Vink
Heb je vragen? Neem contact op met onze programmacoördinator!