Voorbereiden op de Omgevingswet
14 augustus 2023
Praktische kennis voor een soepele overgang.

Worstel jij ook met de invoering van de Omgevingswet? Dan ben je volgens onderzoek van gemeente.nu en VIND Omgevingszaken niet alleen. Maar liefst 47% van de respondenten geeft aan niet volledig voorbereid te zijn en dat zij behoefte hebben aan betere informatie en kennisuitwisseling. 37% van de deelnemers geeft daarnaast aan behoefte te hebben aan aanvullende opleiding, omdat hun kennisniveau op dit moment onvoldoende is om een goede overgang naar de Omgevingswet te bewerkstelligen.

 

Het geheim van een soepele overgang: praktische kennis en aanvullende training
 

De overgang naar de Omgevingswet is geen eenvoudige taak en het is begrijpelijk dat sommige professionals het gevoel hebben nog niet volledig voorbereid te zijn. De complexiteit van de nieuwe wetgeving en de brede reikwijdte ervan kunnen overweldigend lijken. Het is van wezenlijk belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en vaardigheden, en hier komt Segment Opleidingen in beeld. Met een scherp oog voor de behoeften van professionals op het gebied van de Omgevingswet, biedt Segment praktische en doelgerichte opleidingen aan die zorgen voor een naadloze overgang naar de nieuwe wetgeving. Dankzij de juiste begeleiding en training kunnen professionals hun kennis vergroten en hun vaardigheden aanscherpen, waardoor ze met vertrouwen de uitdagingen van de nieuwe wetgeving tegemoet kunnen treden.

 

Opleidingsaanbod – gericht op alle lagen binnen de gemeente
 

Het opleidingsaanbod van Segment met betrekking tot de Omgevingswet is ontworpen om professionals te ondersteunen bij het verwerven van de benodigde vaardigheden en inzichten voor een soepele overgang naar de nieuwe wetgeving. Of je nu een medewerker aan de frontlinie bent, een jurist, vergunningverlener of projectleider, ons uitgebreide opleidingsaanbod voor de Omgevingswet zorgt ervoor dat je de specifieke kennis en vaardigheden verwerft die nodig zijn om succesvol te navigeren binnen het kader van de nieuwe Omgevingswet. Met ervaren docenten en een bewezen staat van dienst op het gebied van hoogwaardige opleidingen, bieden wij waardevolle leerervaringen. Enkele voorbeelden van ons aanbod zijn:

Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

Omgevingswet – Strategie, beleid en planvorming

Kostenverhaal en grondbeleid in de nieuwe Omgevingswet

Meer cursussen over de Omgevingswet zijn hier te vinden. Ben je op zoek naar een in huiscursus maar staat je leervraag er niet bij? Neem dan vooral contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen. Met ons grote netwerk van professionals is er meer mogelijk dan je denkt.