Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
Omgaan met agressie het virtueel klaslokaal

De verspreiding van het corona virus neemt dusdanige vormen aan dat we het niet meer verantwoord vinden om classroom trainingen in te plannen. We zijn volledig online gegaan en hebben daarmee een goed alternatief, het virtuele klaslokaal. Deelnemers volgen vanaf hun eigen huidige werkplekken de training.

 

In dat virtuele lokaal is de trainingstijd per deelnemer ongeveer gelijk aan die in en gewone training, nl. twee sessies van 3 uur, maar de groepsgrootte is teruggebracht naar 6 deelnemers. Reden hiervoor is dat het onderwerp van de training (agressie en weerbaarheid) en het doel van de training (inzicht en vaardigheden) een mate van betrokkenheid vraagt die online in groepen van 12 niet haalbaar is. Het is mogelijk om de 2 sessies op 1 dag te plannen, maar op verschillende dagen is ook mogelijk. Daarmee is de training heel flexibel in de uitvoering.

 

De online training is niet vergelijkbaar met de gangbare classroom training. Deelnemers zien de trainer, de acteur en elkaar op hun scherm en nemen zo deel. Een goede PC of laptop, een headset, microfoon en camera zijn nodig, maar de meeste werkgevers hebben hun medewerkers daar al in voorzien.

 

Veel meer dan in de gangbare training werken deelnemers aan korte audio-visuele opdrachten, zelfstandig of in kleine groepen. Ze volgen tussendoor korte e-learnings, bespreken de resultaten met elkaar, doen korte oefeningen tussendoor met de acteur en houden regelmatig pauze om de concentatratie tijdens de sessies hoog te kunnen houden. 

 

We hebben met al onze kennis en onderwijskundige ervaring een training ontwikkeld die van begin tot eind interactief is, geavanceerd en leerzaam. Deelnemers zijn enthousiast en geven aan dat de training veel meer opleverde dan wat ze hadden verwacht. 

 

Meer weten? Neem contact met ons op via 033- 434 50 80 of cursus@segment.nl