Segment leidt Provinciale reservepool stembureauleden op
23.04.2021
Het Ministerie van Binnenlandse zaken koos voor Segment als opleider voor de provinciale reservepool stembureauleden.

De Provinciale Reservepool is een bestand met stembureauleden, waar gemeentes beroep op kunnen doen gedurende de verkiezingsdagen, mochten zij om welke reden dan ook een tekort aan stembureauleden hebben.

 

Segment heeft speciaal voor de gelegenheid een online leerplatform ontwikkeld met daarop alle informatie die nodig is om een volwaardig stembureaulid te worden. Ruim 2.000 mensen gaven zich op om reserve stembureaulid te worden, volgden de training op het online leerplatform en maakten het bijbehorende online examen.

 

Opleidingsadviseur Burger- en Publiekszaken Lia Dekker van Segment vertelt: ‘Het was best een uitdaging om in de korte tijd die we hadden, zoveel mensen op te leiden. Door de stroom van nieuwe regelgeving kon het maken van bijbehorend lesmateriaal pas laat starten. Dit gold zowel voor ons als voor het Ministerie. Toch hebben we de klus geklaard en het voelt fantastisch om deze bijdrage te hebben kunnen leveren. Verkiezingen zijn het fundament van onze democratie; wij laten onze stem horen. Dat is essentieel, maar al helemaal in de tijd waar we ons nu in bevinden’.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Willen jullie als gemeente ook gebruik maken van het Online leerplatform van Segment? Dat kan! Met alle kennis en ervaring die wij op hebben gedaan vanuit dit project met BZK hebben wij weer een verbeterslag gemaakt en nieuwe E-Learning modules ontwikkeld. Stel zelf het opleidingspakket samen en krijg zo de juiste informatie en lesstof aangeboden specifiek gericht op de taken van de medewerkers. Wil jouw organisatie ook gebruik maken van het online leerplatform? Neem dan contact op met Lia Dekker, opleidingsadviseur Burgerzaken via l.dekker@segment.nl of bel naar 033 - 434 50 80. Of bekijk onze speciale verkiezingspagina.

 

Vragen?
Lia Dekker
Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur.