KNRA en Segment tekenen overeenkomst
04 december 2018
Stichting Kennisinstituut Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (KNRA) en opleidingsinstituut Segment slaan de handen ineen voor een modulair onderwijsprogramma op het gebied van de Wnra, de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren.

Op 23 november 2018 ondertekenden Ed van Meer, voorzitter van de KNRA en Nico van Dijk, directeur van Segment, de overeenkomst tussen beide partijen, 'met chocoladeletters’!

Met de invoering van de Wnra, die naar verwachting op 1 januari 2020 in werking zal treden, zal de rechtspositie van ambtenaren veranderen. Zij vallen vanaf die datum niet meer onder de Ambtenarenwet maar onder het arbeidsrecht zoals dat geregeld is in het Burgerlijk Wetboek. Hun positie wordt hiermee grotendeels hetzelfde als van werknemers in het bedrijfsleven.

Deze verschuiving in het recht heeft grote gevolgen voor HR-medewerkers, (arbeids-)juristen, managers, leden van ondernemingsraden en vakbondsmedewerkers. Voor hen ontwikkelden Segment en de KNRA een modulair onderwijsprogramma dat antwoord biedt op alle belangrijke rechtsvragen die de Wnra met zich meebrengt.

Segment directeur Nico van Dijk is blij met de overeenkomst. “De advocaten van de KNRA hebben ontzettend veel expertise op het gebied van ambtenaren- en arbeidsrecht. Hierdoor kunnen wij onze cursisten voorzien van de best mogelijke begeleiding bij de overgang naar de Wnra.”

Momenteel worden de open inschrijving cursussen ingepland voor 2019. Het is ook mogelijk de verschillende cursussen in huis te volgen. Meer informatie over de cursussen en de KNRA is te vinden op de Segment WNRA Academie en www.knra.nl

 

Van links naar rechts: Maarten van Diggelen, Nico van Dijk, Koen Weijling, Jacques Dijkgraaf, Lianne van Vliet en Ed van Meer.

Ook interessant voor jou