Update Stichting Elymu
21 december 2023
Elymu is een organisatie gewijd aan het helpen van kwetsbare kinderen in Kenia.

Segment Opleidingen steunt Stichting Elymu nu al enkele jaren. De stichting, nauw verbonden met een van de docenten van Segment Opleidingen, richt zich op diverse vormen van bijstand, met een specifieke focus op onderwijs.

 

Docent Guido Mertens, voorzitter van de stichting, deelt zijn recente ervaringen: "Mijn vrouw is net terug uit Kenia, waar we twee kindertehuizen van (nood)hulp hebben voorzien. Het Swabur Orphanage in Mtwapa was getroffen door grote waterschade. We hebben nieuwe matrassen, boodschappen en een donatie achtergelaten. Ook het Abraham's Education Centre in Mombasa heeft ondersteuning ontvangen in de vorm van boodschappen en een donatie. We zijn momenteel in gesprek met de zusters van het Abraham's Education Centre om te bekijken hoe we hen de komende tijd verder kunnen bijstaan. Hierbij zal het gaan om de aanschaf van een koelkast, diepvries en watertanks voor het centrum, evenals schooluniformen, sportschoenen en sportartikelen voor de kinderen."

 

Helaas is de regio vorige week opnieuw getroffen door noodweer, waardoor grote gebieden zijn overstroomd als gevolg van onophoudelijke El-Nino regens. Ook het eerder getroffen Swabur Orphanage is opnieuw getroffen. Mertens benadrukte: "We zullen opnieuw bekijken hoe we met noodhulp kunnen ondersteunen."

 

Segment Opleidingen heeft financiële middelen beschikbaar gesteld om deze inspanningen te ondersteunen, waarbij de focus ligt op het verbeteren van educatieve faciliteiten en de algehele levensomstandigheden van de kwetsbare kinderen in Kenia.

 

Nico van Dijk, directeur van Segment, verklaart: "We zijn trots op de betrokkenheid van onze docenten, zoals Guido, die zich persoonlijk inzetten voor het welzijn van deze kinderen. Bij Segment Opleidingen streven we ernaar om een positieve impact te hebben, niet alleen binnen de klaslokalen maar ook daarbuiten, en we kijken ernaar uit om deze samenwerking met Stichting Elymu voort te zetten."

 

www.elymu.nl