Examens - Diplomastelsel Burgerzaken

Alle modules uit het diplomastelsel worden geëxamineerd door de NVVB Publieksacademie. Aan iedere module is een bepaalde examenvorm toegekend. Deze informatie is terug te vinden op de website van de NVVB Publieksacademie. Het is aan te raden om voor het starten van een module op te zoeken wat voor examenvorm er aan de betreffende module is toegekend. Dan weet je of je je moet voorbereiden op een examen met gesloten vragen, open vragen, een praktijkopdracht of misschien zelfs wel een vaardigheidsexamen tijdens de training. Ook de kosten voor de examens vind je hier terug.

 

Data & locaties

 

Diverse examens kunnen het hele jaar door worden afgenomen op tal van locaties door het land. De NVVB beschikt via haar partner, het Examenadviesbureau, over ruim 30 examencentra, verspreid over de verschillende provincies. Bij de inschrijving voor het examen kun je zelf de examenlocatie, datum en het tijdstip kiezen.

 

Let dus op: je wordt geacht zelf je inschrijving voor een examen te regelen. Dit doen wij niet. Het inschrijven voor een examen kan via deze link.

 

 

Ons advies


Wij raden aan om het examen in te plannen binnen een maand na de laatste lesdag van een module. Zo heb je de lesstof nog scherp en is de kans groter dat je het examen haalt.

 

Langer dan 3 maanden wachten met het examen raden wij ten zeerste af. Wet- en regelgeving is veranderlijk en hier passen wij dan ook onze lesstof op aan en logischerwijs de NVVB ook het examen. Wacht je te lang dan ontstaat de kans dat de lesstof van een module niet meer aansluit op de examenvragen vanwege actualiseringen of verandering in wet- en regelgeving.

 

Terug