circles
Opleidingsadviseur Wendy Dekker vertelt

In de zoektocht naar collega’s heb ik vaak de vraag gekregen ‘wat doet een accountmanager eigenlijk?’ En heel eerlijk? Ik vraag het mij zelf ook wel eens af. Mijmerend over de afgelopen dag op m’n fiets naar huis. In ieder geval niet hetgeen ik mij op de heenweg had voorgenomen.

 

Neem nu een dag als gisteren.

In het donker op m’n fietsje naar kantoor. Ik heb de wedstrijd wie het eerst op kantoor is, weer gewonnen. Ik start m’n computer op en check even mijn agenda. Hoe laat had ik ook alweer het overleg met de docent over de nieuwe training en moet ik daar nog iets voor voorbereiden? Ondertussen log ik in op de digitale leeromgeving. Vandaag starten weer veel online trainingen, waar we als medewerkers even bij aanhaken om te helpen bij eventuele technische problemen. Sommige docenten zijn net zo vroege vogels en de eerste docent zit al klaar om vanuit zijn huis weer zijn kennis en kunde te delen met een groep cursisten. Even een check of beeld en geluid werken en of de presentatie en andere documenten zichtbaar zijn. Ondertussen nemen we even de aankomende trainingen door die hij voor ons gaat geven en stemmen we de details af.

 

Terwijl ik door m’n mailbox scrol om te zien of er dingen zijn die direct opgepakt moeten worden, druppelen mijn collega’s binnen. We kletsen wat over het grijze weer, over de immense voorraad theesoorten in de kast en gaan vervolgens weer ieder ons eigen ding doen.

 

In m’n oor heet de trainer ondertussen alle cursisten welkom die de online training binnendruppelen. Tot nu toe heeft iedereen beeld en geluid, fijn, dan hoef ik mij daar niet mee bezig te houden. Concentreren en een vrolijke trainer in je oor, is niet zo’n beste combinatie, dus ik registreer een aanvraag voor een inhuis training in ons systeem, zodat ik een offerte kan maken. Daar hoef ik niet zo bij na te denken.

 

De bespreking met de docent over een nieuwe training Alcoholwet wordt gevolgd door een overleg met mijn collega van marketing over de inhoud van een nieuwsbrief.

 

Ondertussen even overleg met collega’s hoe we ons kunnen profileren als Segment en voor ik het weet is het tijd om te lunchen. Jongens wie heeft die klok vooruit gezet? Is het al zo laat?

 

We genieten van een wandelingetje over het industrieterrein, waar het zonnetje lekker schijnt. Binnenkort maar weer eens wandelen in het nabijgelegen natuurgebied. 

 

In de middag overleg ik even met een collega van ons kantoor in Maassluis over onze offerte template. We willen een iets strakkere en meer visuele template maken. Maar ja, we willen ook wel vertellen wat we allemaal kunnen en waarom de klant echt voor ons moet kiezen. Lastige balans, voor je het weet heb je 55 sheets. Dat leest natuurlijk niemand.

 

Ik zit net weer achter m’n bureau om alsnog de offerte af te maken, als een trainer belt. Zijn organisatie en Segment trekken gezamenlijk op voor juridische trainingen voor waterschappen. Maar dat vergt nog even wat afstemming. Hoe zorgen we ervoor dat cursisten zich kunnen inschrijven, is het trainingsaanbod nu compleet en die offerte kan ik daar nog iets voor doen? Even goed om een en ander door te spreken, zodat we de samenwerking weer een stap verder kunnen brengen. Daarna weer even kort overleg met marketing, dan weten zij ook wat er aan zit te komen. Heb ik dan iedereen betrokken die er wat van af moet weten? O, wacht mijn collega’s van de cursusadministratie moeten natuurlijk ook weten dat dit er aan zit te komen. Even alles op de mail zetten, dan zijn zij ook op de hoogte.

 

Op m’n tweede scherm staat nog steeds de aanvraag voor de inhuis training te wachten…

 

Ik zie een appje binnenkomen van een docent die een beetje in de knel komt met de voorbereiding voor een training, dus er volgt overleg met onze opleidingskundige. Waar kunnen we helpen? Hoe zorgen we er voor dat trainen gewoon heel leuk is en geen belasting wordt?

 

Mijn collega pakt haar spullen en wenst ons een gezellige avond. Ik ruim ook m’n boeltje bij elkaar en op mijn scherm staat nog steeds de aanvraag voor de inhuis training… Veel nuttige dingen gedaan vandaag, maar niet alles wat ik had willen doen. Morgen weer een dag!