Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
Mbo- en hbo-diplomastelsel

Segment biedt vanuit de PublieksAcademie diverse examens aan op mbo 4- en hbo-niveau. Volledige diplomatrajecten, maar ook losse modules, zodat je precies kunt kiezen wat je nodig hebt. 

 

Wij kunnen veel voor jou betekenen:

  • opleidingsadvies op maat. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van diplomatrajecten kunnen wij jou adviseren over wat het beste past bij jouw wensen en opleidingsniveau
  • opleidingen voor een groot aantal modules, met een goede voorbereiding op het examen, verzorgd door onze beste docenten.
Puntenstelsel

Door middel van een puntenstelsel zijn er diploma's vastgesteld door het exameninstituut. Verschillende combinaties van modules op mbo4- en hbo-niveau leveren de volgende diploma's op:

Diploma's mbo 4-niveau
Diploma's hbo-niveau
Opzet en informatie

Alle modules zijn ook los te volgen, maar wij adviseren wel een aantal vaste combinaties. Op mbo 4-niveau adviseren wij je om de modules Awb en Systematiek gegevensverwerking op te nemen in elk diplomatraject.


De module Naamrecht is zo sterk verbonden met de modules Afstamming en Nationaliteit, dat wij deze drie modules hebben samengevoegd tot een blok. Tijdens dag 4 & 5 van de module Nationaliteit behandelen wij het BRP-gedeelte van de modules Afstamming, Naamrecht en Nationaliteit samen. Ook bij het diploma Burgerzaken raden wij je aan om dit blok volledig te volgen.


Op hbo-niveau adviseren wij om de module Adviesrapporten & beleidsvoorstellen eerst te volgen, voordat je start met de inhoudelijke modules.

 

Modules mbo 4-niveau
Modules hbo-niveau:
Modules mbo 4-niveau
Modules hbo-niveau:
Examen

De modules worden afgesloten met een of meer examens. Elk positief afgesloten examen of combinatie van examens, leidt tot een certificaat voor de betreffende module. Een aantal certificaten, gegroepeerd rondom een thema, leidt tot een diploma. Als alle modules met goed gevolg zijn doorlopen, wordt het diploma verstrekt.

Op de website van het exameninstituut vind je meer informatie over het diplomastelsel, het puntenstelsel, de eind- en toetstermen en de examens.

Contactgegevens

Vragen? Neem contact op met één van onze opleidingscoördinatoren: Mirjam Alsemgeest of Hanna van Dijk. Bel 033 - 434 50 83. Zij helpen graag!