Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
Mbo-diplomastelsel

Segment biedt diverse diplomatrajecten aan op mbo 4-niveau. Volledige diplomatrajecten, maar ook losse modules, zodat je precies kunt kiezen wat je nodig hebt. 

 

Wij kunnen veel voor jou betekenen:

  • opleidingsadvies op maat, met onze jarenlange ervaring op het gebied van diplomatrajecten kunnen wij jou adviseren over wat het beste bij jou past.
  • opleidingen verzorgd door onze beste docenten, voor een groot aantal modules, als goede voorbereiding op het examen.
  • hoog slagingspercentage.
Diploma's
Opzet en informatie
Diploma's

Door middel van een puntenstelsel zijn er diploma's vastgesteld door het exameninstituut. Verschillende combinaties van modules op mbo 4 niveau leveren de volgende diploma's op: 

 

Diploma Persoonsinformatiemanagement 

Diploma Identiteitsmanagement 

Diploma Burgerzaken 

Opzet en informatie

Alle modules zijn ook los te volgen, maar wij adviseren een aantal vaste combinaties. We adviseren de modules Awb en Systematiek gegevensverwerking op te nemen in elk diplomatraject.


De module Naamrecht is zo sterk verbonden met de modules Afstamming en Nationaliteit, dat wij deze drie modules hebben samengevoegd tot een blok. Bij het diploma Burgerzaken raden wij je aan om dit blok volledig te volgen.

Examen

De modules worden afgesloten met een of meer examens. Elk positief afgesloten examen of combinatie van examens, leidt tot een certificaat voor de betreffende module. Een aantal certificaten, gegroepeerd rondom een thema, leidt tot een diploma. Als alle modules met goed gevolg zijn doorlopen, wordt het diploma verstrekt.

Op de website van het exameninstituut vind je meer informatie over het diplomastelsel, het puntenstelsel, de eind- en toetstermen en de examens.

Contactgegevens

Heb je vragen? Wil je een diplomatraject volgen maar weet je niet welke modules voor jou geschikt zijn? Neem contact op met één van onze opleidingscoördinatoren: Mirjam Alsemgeest of Hanna van Dijk. Bel 033 - 434 50 83. Zij helpen graag!