In gebiedsontwikkelingen staat de gebouwde omgeving centraal waarbij we zoeken naar de financiële haalbaarheid. Regie op planeconomie is het vinden van een financieel evenwicht tussen ontwerp, kwaliteit en tijd. De financiële haalbaarheid wordt met verschillende exploitaties, van de diverse partijen, waaronder een grondexploitatie, in beeld gebracht.
In deze leergang worden dan ook de principes en uitgangpunten voor exploitaties om tot een financiële haalbaarheid te komen, uiteen gezet. Het gaat dan over hoe kosten en opbrengsten te berekenen en over de principes en uitgangspunten die gelden voor o.a het kostenverhaal en voor onderhandelingen. De effecten van de financiële haalbaarheid op het operationele, tactische en strategische niveau worden behandeld zodat financiële oplossingen worden gevonden en geboden voor de hedendaagse complexe gebiedsontwikkeling.
Deze leergang is op post-HBO-niveau en is bedoeld voor medewerkers van gemeenten en andere overheden, marktpartijen, adviesbureaus en woningcorporaties werkzaam in de gebiedsontwikkeling.
Interactieve dagdelen met fysieke aanwezigheid door ervaren docenten uit de praktijk. Kennisdeling, casuïstiek, locatiebezoek en eigen praktijkvragen.