Syrië voor Burgerzaken
Eerstvolgende datum:
24-11-2020 / 1 dag
Utrecht
€ 649,00
Getrouwd, gescheiden, vier kinderen en alleen verklaringen onder ede?
Inlelding
Inlelding

De inschrijving van Syriërs roept veel vragen op. Jan Joosten, burgerzakenman in hart en nieren, weet inmiddels alles van het Syrische recht. En IPR-deskundige Eric Gubbels legt uit wat dat voor onze registratie betekent. 

Daarvoor halen zij alles uit de kast; op een alternatieve, uitdagende manier worden de grenzen van jouw kennis getest. Na deze cursus verzorg je zonder enig probleem de inschrijving van Syriërs aan jouw loket.

Doelgroep

Ambtenaren burgerlijke stand, vestiging buitenland.

Programma
  • Syrisch recht, algemeen.
  • De schrijfwijze van Arabische namen.
  • Familierechtelijke betrekkingen beoordelen die in Syrische documenten zijn vastgelegd.
  • Beoordelen of een huwelijk, dat in Syrië is voltrokken, in Nederland kan worden erkend.
  • Beoordelen of een informeel, officieel of consulair huwelijk van een Syriër, dat in Libanon, Jordanië of Turkije is voltrokken, kan worden erkend.
  • Familierechtelijke betrekkingen beoordelen van Syriërs die in Jordanië, Libanon en Turkije in documenten zijn vastgelegd.
  • Beoordelen of van een paspoort mag worden afgeweken als de vluchteling meent dat de daarin vermelde naam door de Syrische autoriteiten niet correct is weergegeven.
Opmerking
Cursisten worden aangemoedigd om zelf een casus in te brengen. Deze kunnen vooraf aan een van de docenten worden toegemaild of in de cursus naar voren worden gebracht.
Werkwijze
Bijzonderheden/opmerkingen
Werkwijze

De cursus gaat uit van twee vragen:

  • Hoe zit het met Syrisch recht en
  • Wat moet ik daarmee?

Jan Joosten en Eric Gubbels maken u wegwijs in het Syrische familierecht. Afstamming, huwelijk, verstoting, vertaalproblemen. Aan de hand van veel voorbeelden, documenten en opdrachten passeren alle relevante aspecten van het Syrische recht de revue.

Bijzonderheden/opmerkingen

Een gemeente moest 500 Syriërs inschrijven. Dit bleek ingewikkeld. Ze stelden een lijst aan vragen op. Deze cursus is ontwikkeld om die vragen te beantwoorden. Het meest gehoorde commentaar van cursisten na afloop was: "dit was precies wat we wilden weten".

Na deze cursus weet de cursist:
Hoe registratie van Syriërs in Syrië plaatsvindt
Welke problemen kunnen ontstaan bij transliteratie uit de Arabische taal
Hoe de Syrische nationaliteit wordt verkregen en doorgegeven
Enkele omstandigheden die het huidige Syrische rechtsbestel verklaren
De docenten behandelen bijzondere aspecten van deze huwelijken: religieuze huwelijken, bigamie, trouwen met de handschoen, minderjarige echtgenoten.
Na het volgen van de cursus Syrië voor Burgerzaken is de cursist in staat een beslissing te nemen over de registratie van een huwelijk of familierechtelijke betrekkingen van Syriërs.
Cursus
Docent
Eric Gubbels
Docent
Jan Joosten
Contact
Vragen? Neem contact op met één van onze opleidings- coördinatoren: Mirjam Alsemgeest of Hanna van Dijk. Bel 033 - 434 50 83