Module Kwaliteit Burgerlijke stand en Nederlandse nationaliteit (S14)
Onderdeel van diplomalijn Specialist Burgerlijke Stand chevron
Schrijf in op eerstvolgend startmoment:
28-11-2024
2 dagen
Utrecht
€1.499,00
Andere data en locaties
Leer het bestuur en management adviseren over de kwaliteit van de Burgerlijke Stand en Nederlandse nationaliteit. Inclusief twee sessies persoonlijke begeleiding.
circles
Inleiding

Tijdens de module ga je aan de slag met de kwaliteit van de Burgerlijke Stand en de Nederlandse nationaliteit. Hierbij wordt de PDCA-cyclus gebruikt. Je gaat aan de slag met het schrijven van een advies voor jouw gemeente.

circles
Doelgroep

Aankomend specialist binnen het vakgebied Burgerzaken, die zich bezighoudt met de Burgerlijke Stand en de Nederlandse nationaliteit.   
Medewerkers burgerzaken die zich richten op het behalen van het NVVB Publieksacademie diploma Specialist Burgerlijke stand.  

Werkwijze
Bijzonderheden
Werkwijze

De modules op het Specialistenniveau zijn opgebouwd volgens het principe van Combinatieleren. Dat wil zeggen dat we verschillende leervormen gebruiken, bijvoorbeeld klassikale lessen, zelfstudie en persoonlijke begeleiding. 

 

De persoonlijke begeleiding bestaat uit twee coaching gesprekken om je optimaal voor te bereiden op de examinering. Je mag deze tot maximaal 3 maanden na de laatste lesdag in plannen.

Bijzonderheden

Je sluit deze module af met een praktijkopdracht en een criterium gericht interview (CGI) die worden beoordeeld door de NVVB Publieksacademie.Deze module is onderdeel van de diplomalijnen voor (aankomend) specialisten Burgerlijke Stand en BRP. Meer informatie over de diplomalijnen? Klik hier 

 

De praktijkopdracht is op hoog niveau en gericht op het ontwikkelen van beleid, adviezen, procedures, maatregelen, richtlijnen, rapportages of risicoanalyses. Je voert een praktijkopdracht zelfstandig en binnen jouw gemeente uit. 

 

Mocht je vragen hebben over de module of de Specialisten diplomalijn. Neem dan gerust contact met ons op via 033 –434 50 80.

Resultaat
check
Het bestuur en management adviseren
check
De PDCA-cyclus hanteren op gebeid van kwaliteit Burgerlijke Stand en Nederlandse nationaliteit
check
Bepalen over er goed of fout gehandeld is
check
Kwaliteitsaspecten van de Burgerlijke Stand en Nederlandse Nationaliteit borgen
Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Kwaliteitsplan
  • Beveiligingsaspecten
  • Kwaliteitscontrole
  • Adviseren over uitgevoerde controles

Tussen de lesdagen door werk je aan de huiswerkopdrachten, het voorstel voor de praktijkopdracht en de praktijkopdracht. We gaan uit van 41 uur zelfstudie.

We adviseren je om tussen de twee lesdagen elke week één dag vrij te plannen om te werken aan de opdrachten die terugkomen in de laatste lesdag.

Data en details
< terug naar Opleiding overzichtspagina
Wachtlijst
Kan je niet op de bovengenoemde data? Geef ons een seintje en we plaatsen je op de wachtlijst.