Module Personen- en familierecht en IPR (S5)
Onderdeel van diplomalijn Specialist Burgerlijke Stand chevron
Schrijf in op eerstvolgend startmoment:
04-04-2024
2 dagen + 5 dagdelen
Utrecht, Online
€3.800,00
Andere data en locaties
Een module over internationale en complexe rechtsfeiten in de burgerlijke stand. Inclusief twee sessies persoonlijke begeleiding.
circles
Inleiding

Deze module is een vervolg op de modules B4a en B4b over Nederlandse rechtsfeiten in de burgerlijke staat. De onderwerpen die aan bod komen zijn afstamming, adoptie, erkenning, vernietiging van erkenning, ontkenning ouderschap en gerechtelijke vaststelling. 

circles
Doelgroep

Aankomend specialist binnen het vakgebied Burgerzaken, die zich bezighoudt met internationale en complexe rechtsfeiten in de burgerlijke staat. 

 

Medewerkers burgerzaken die zich richten op het behalen van het NVVB Publieksacademie diploma Specialist Burgerlijke Stand of Specialist Basisregistratie Personen.

Werkwijze
Bijzonderheden
Werkwijze

De modules op het Specialistenniveau zijn opgebouwd volgens het principe van Combinatieleren. Dat wil zeggen dat we verschillende leervormen gebruiken, bijvoorbeeld klassikale lessen, virtuele bijeenkomsten, zelfstudie en persoonlijke begeleiding. 

 

De persoonlijke begeleiding bestaat uit twee coaching gesprekken om je optimaal voor te bereiden op de examinering. Je mag deze tot maximaal 3 maanden na de laatste lesdag in plannen.

 

Je sluit deze module af met een theorie examen, een praktijkopdracht en een criterium gericht interview (CGI) die worden beoordeeld door de NVVB Publieksacademie.

 

Bijzonderheden

De praktijkopdracht is op hoog niveau en gericht op het ontwikkelen van beleid, adviezen, procedures, maatregelen, richtlijnen, rapportages of risicoanalyses. Je voert een praktijkopdracht zelfstandig en binnen jouw gemeente uit. 

 

Deze module is onderdeel van alle diplomalijnen voor (aankomend) specialisten. Meer informatie over de diplomalijnen? Klik hier. 

 

Mocht je vragen hebben over de module of de Specialisten diplomalijn. Neem dan gerust contact met ons op via 033 –434 50 80.

Resultaat
check
Begrijp je het persoon- en familierecht (inclusief IPR)
check
Kan je een procedure opstellen van de afhandeling van een gebeurtenis in de burgerlijke staat
check
Kan je Nederlandse jurisprudentie over persoon- en familierecht analyseren
check
Kan je adviseren over de impact van jurisprudentie over persoon- en familierecht
Programma
Dagdeel 1 en 2
 • IPR in het algemeen
 • Europese verordening
 • Gezag
Dagdeel 3
 • Naam
Dagdeel 4
 • Afstamming door Nederlandse rechterlijke procedures
 • IPR afstamming
Dagdeel 5
 • Buitenlandse adopties
 • Internationaal gezag
Dagdeel 6
 • IPR Huwelijk en Geregistreerd partnerschap
Dagdeel 7
 • IPR Echtscheiding
 • Verstoting
Dagdeel 8 en 9
 • Voorbereiding op de praktijkopdracht 

 

Tussen de lesdagen door werk je aan de huiswerkopdrachten. Ook werk je aan het voorstel voor de praktijkopdracht en ga je aan de slag met de praktijkopdracht. We gaan uit van 35 uur zelfstudie.

Data en details
< terug naar Opleiding overzichtspagina
Wachtlijst
Kan je niet op de bovengenoemde data? Geef ons een seintje en we plaatsen je op de wachtlijst.