Module Vaardigheden Specialist Burgerzaken (S0)
Onderdeel van diplomalijn Specialist Identiteitsdocumenten chevron
Onderdeel van diplomalijn Specialist Burgerlijke Stand chevron
Onderdeel van diplomalijn Specialist Basisregistratie personen chevron
Onderdeel van diplomalijn Specialist Beleid en Kwaliteit chevron
Schrijf in op eerstvolgend startmoment:
10-09-2024
3 dagen + 1 dagdeel
Utrecht, Online
€3.500,00
Andere data en locaties
De basis voor de modules met praktijkopdrachten op specialistenniveau (NLQF6). Inclusief twee sessies persoonlijke begeleiding.
circles
Inleiding

Wil jij starten met een van de vakinhoudelijke modules uit de diplomalijn voor specialisten? Als de examinering van die module bestaat uit een praktijkopdracht dan kun je het beste starten met deze vaardigheidsmodule.

 

In deze module prikkelen we je om zelfstandig zaken te behandelen, beslissingen te nemen, en deze goed uit te leggen aan zowel je collega’s als de burger. Je leert kritisch te kijken naar de manier waarop processen binnen jouw afdeling plaatsvinden en bent in staat om hier opbouwend en vooruitstrevend mee aan de slag te gaan.

 

Deze module is onderdeel van alle diplomalijnen voor (aankomend) specialisten. Meer informatie over de diplomalijnen? Klik hier

circles
Doelgroep

Aankomend specialist binnen het vakgebied Burgerzaken. Medewerkers burgerzaken die zich richten op het behalen van een van de diploma’s van de NVVB Publieksacademie op NLQF niveau 6.

Werkwijze
Bijzonderheden
Werkwijze

De specialistenmodules zijn opgebouwd volgens het principe van Combinatieleren. Dat wil zeggen dat we verschillende leervormen gebruiken, bijvoorbeeld klassikale lessen, virtuele bijeenkomsten, zelfstudie en persoonlijke begeleiding.

 

De persoonlijke begeleiding bestaat uit twee coaching gesprekken om je optimaal voor te bereiden op de examinering. Je mag deze tot maximaal 3 maanden na de laatste lesdag in plannen.

 

Je sluit deze module af met een vaardigheidsexamen dat wordt beoordeeld door de NVVB Publieksacademie.

Bijzonderheden

In deze module word je voorbereid op het maken van praktijkopdrachten doordat er schriftelijke- en onderzoekvaardigheden aan bod komen. Dit zijn vaardigheden die je nodig hebt bij het volgen van de volledige diplomalijn Specialist van de Publieksacademie.

 

De praktijkopdrachten zijn op hoog niveau en gericht op het ontwikkelen van beleid, adviezen, procedures, maatregelen, richtlijnen, rapportages of risicoanalyses. Je voert een praktijkopdracht zelfstandig en binnen jouw gemeente uit. 

 
Mocht je vragen hebben over de module of de Specialisten diplomalijn, neem dan gerust contact met ons op via 033 –434 50 80.

Resultaat
check
Na het succesvol afronden van het examen heb je vaardigheden ontwikkeld gericht op houding/gedrag, zelfstandigheid en de eigen ontwikkeling. Daarnaast heb je vaardigheden ontwikkeld op het gebied van communicatie (in woord en geschrift), omgevingsbewustzijn, bestuurlijk en politiek handelen, proces- en projectmanagement en onderzoeksvaardigheden.
Programma
Dag 1
  • SMART en Kolb
  • Politieke sensitiviteit
Dag 2
  • Schriftelijke vaardigheden
  • Onderzoeksvaardigheden
Dag 3 (1 dagdeel online)
  • Processen
  • Projecten
Dag 4
  • Communicatieve vaardigheden
  • Presenteren
  • Overtuigen

Tussen de lesdagen door werk je aan je portfolio, de presentatie van je examen en de huiswerkopdrachten. We gaan uit van 20 uur zelfstudie.

 

Data en details
< terug naar Opleiding overzichtspagina
Wachtlijst
Kan je niet op de bovengenoemde data? Geef ons een seintje en we plaatsen je op de wachtlijst.