Verdieping en opfriscursus Trouwambtenaar
Eerstvolgende datum:
04-11-2020 / 1 dag
Utrecht
€ 499,00
In deze cursus gaan we in op de wetskennis en trends bij huwelijken, maar gaan we ook vooral veel oefenen met het schrijven en houden van speeches.
Inleiding
Inleiding

Bruidsparen hebben vaak grote verwachtingen van hun ceremonie. Van jou als (buitengewoon) trouwambtenaar (BABS) wordt verwacht dat je het bruidspaar een onvergetelijk moment bezorgt, waarbij je niet alleen professioneel bent, maar ook creatief bent, humor gebruikt en het bruidspaar op hun gemak stelt. Kun je al deze verwachtingen waarmaken? En kan je elke keer weer een nieuwe verfrissende speech schrijven? 

Veel hangt af van je uitstraling en de opbouw van je speech. Maar ook het voeren van een goed voorgesprek is essentieel. Wat doe je als het allemaal iets anders loopt dan jij bedacht had? Deze verdiepende cursus zorgt ervoor dat je nog beter op je taak als (buitengewoon) trouwambtenaar bent voorbereid.

Doelgroep

(Buitengewoon) ambtenaren van de burgerlijke stand (BABSEN), die belast zijn met het voltrekken van huwelijken en/of het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen.
Enige ervaring is vereist.

Programma
In deze verdiepende cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • kennis opfrissen van wet en trends
  • oefening: hoe krijg je zoveel mogelijk informatie tijdens de kennismaking?
  • wat doe je als het iets anders gaat dan gepland?
  • rituelen / symbolen bij het schrijven
  • creatief schrijven (mindmap)
  • bekijken van en feedback geven op meegebrachte toespraken.
Werkwijze
Iedere cursist neemt een eigen toespraak mee. Tijdens de cursus wordt er naar (een gedeelte) van deze speech gekeken en wordt hier feedback op gegeven. Er is voldoende ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen.
Resultaat
Na afloop van de cursus kun je op deskundige wijze (voorbereidende) gesprekken voeren en weet je alles over het gebruikmaken van symbolen en rituelen.
Je beheerst technieken die de creativiteit aanspreken en die leiden tot origineel schrijven én je kent de laatste wijzigingen in de wet, of in trends die belangrijk zijn bij het sluiten van huwelijken.
Cursus
Docent
Raimond Roumimper
Docent
Caroline Strijker
Opmerkingen
Bij gelijktijdige aanmelding voor de 'Basiscursus Trouwambtenaar' en de 'Verdieping en opfriscursus Trouwambtenaar', ontvangt je 15% korting op de tweede cursus. Vermeldt bij de opmerkingen op het aanmeldingsformulier: 'gelijktijdige boeking' en wij zorgen dat de korting verwerkt wordt.