Basiscursus Omgevingswet voor KCC medewerkers
Eerstvolgende datum:
Op aanvraag
In huis
€ 899,00
De nieuwe Omgevingswet zal bij burgers, bedrijven en belanghebbende veel vragen oproepen. Welke regels gelden er voor vergunningvrij bouwen? Wat is de rol van het omgevingsloket? Wat kan ik vinden in het DSO? In deze training krijg je inzicht in de Omgevingswet en antwoorden op veel gestelde vragen.
Inleiding
Inleiding

Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking. In deze training leer je wat de nieuwe wet inhoudt en wat dat voor jouw rol betekent. Je krijgt kennis van de Omgevingswet om een goede intake te kunnen doen, waar je collega’s direct mee aan de slag kunnen. 

Je leert een gesprekspartner te zijn voor burgers en bedrijven. Daarom leer je hoe procedures ingericht moeten worden en herken je de dwarsverbanden van de Omgevingswet.

Doelgroep

Medewerkers klantcontactcentrum (KCC), frontoffice medewerkers

Programma
  • Algemene kennis van de Omgevingswet
  • Het omgevingsloket; de organisatie
  • Digitalisering / DSO
  • Verschil tussen de Wabo en de Omgevingswet
  • WKB op hoofdlijnen
  • Participatie
  • Omgevingsvergunning; proces en procedure
  • Informatie verstrekken; het gesprek met de klant
     

Voorafgaand aan de training maak je een kennistest, waardoor je inzicht krijgen in wat je al weet over de Omgevingswet. Daarnaast hebben we veel inhoudelijke informatie beschikbaar in onze digitale leeromgeving waar je door middel van e-learning kennis kunt opdoen van de onderwerpen waar je nog niet zoveel van af weet.

Werkwijze
In deze training behandelen we de wijzigingen aan de hand van casuïstiek. Eerst behandelen hoe de huidige situatie is, daarna krijg je een korte uitleg over de nieuwe situatie en ga je in groepjes een casus onder de Omgevingswet in kaart brengen. De docent is er om vragen te beantwoorden en er is veel ruimte voor interactie en discussie. Hiermee leggen we een goede basis voor de toepassing in de praktijk.
Resultaat
Je hebt inzicht in de doelstellingen en uitgangspunten van de Omgevingswet.
Je weet welke rol digitalisering binnen de Omgevingswet heeft.
Je kan uitleggen wat de één loketgedachte inhoudt.
Je hebt inzicht in de procedure voor het verlenen van een omgevingsvergunning.
Je weet het verschil tussen de Wabo en de Omgevingswet.
Je weet welke info nodig is voor de Wkb.
Je ziet het belang van een goed participatieproces.
Cursus
Docent
Nancy ten Have-Ceelen
Contact
Vragen? Neem contact op met één van onze opleidings- coördinatoren: Mirjam Alsemgeest of Hanna van Dijk. Bel 033 - 434 50 83
Wachtlijst