Training Trouwambtenaar
Schrijf in op eerstvolgend startmoment:
17-08-2024
1 dag
Utrecht
€549,00
Andere data en locaties
Ben je al trouwambtenaar of wil je Trouwambtenaar (BABS) worden? Met de Training Trouwambtenaar verrijk je je kennis over het voltrekken van huwelijken / partnerschappen en oefen je vaardigheden op het gebied van gesprekken en presenteren.
circles
Trouwambtenaar worden?

Al jaren de favoriete TOP-training in ons aanbod. Honderden babsen namen al deel aan deze training; waaronder meerdere BN'ers die populair zijn als trouwambtenaar.

 

De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand, in het kort ook wel babs genoemd, is het visitekaartje van de gemeente. De huwelijksdag hoort voor een bruidspaar één van de mooiste dagen van hun leven te zijn. Een babs die zijn of haar vak verstaat is dan onmisbaar. Als trouwambtenaar wordt er tegenwoordig veel van je verwacht: creativiteit, inlevingsvermogen en een goede dosis humor. Je moet representatief zijn, communicatieve vaardigheden bezitten en een goede speech kunnen schrijven. De ceremonie moet luchtig maar ook stijlvol zijn. En je moet uiteraard ook voldoende weten van de juridische regels. Dat zijn heel wat verwachtingen.

circles
Doelgroep

(Buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS) die belast zijn met het voltrekken van huwelijken en/of het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen. Ook burgers die trouwambtenaar/ BABS willen worden kunnen zich aanmelden. 

Binnen een paar uur leerde ik de kneepjes van het vak en nu ben ik met veel plezier aan het 'Babsen'!
Angela Groothuizen | Zangeres, actrice, presentatrice en babs
Leer het van onze eigen experts!

Onze docent Soraya de Bakker is dit seizoen één van de babsen bij het programma 'Married At First Sight'! Als trouwambtenaar heeft Soraya alle kennis, tips en trucs in handen om een goede en vooral leuke ceremonie te kunnen geven. Wil je de 'Training Trouwambtenaar' bij haar volgen? Bekijk de data hieronder! 

 

Naast Soraya hebben wij nog twee topdocenten voor deze training: Raimond Roumimper en Caroline Strijker! Wil je ook babs worden en de kneepjes van het vak leren op een onvergetelijke manier van onze experts? Schrijf je dan snel in! 

Sprankelende, enthousiaste docenten, goede informatie. Ik heb verder maar één woord: WAUW!
Nicole Zurnée | BABS, gemeente Gennep
Wat moet je doen om babs te worden?

Deze training gaat kort in op zowel de theoretische als de juridische aspecten van huwelijken en partnerschappen. Het grootste deel van de training wordt besteed aan basisvaardigheden die je als trouwambtenaar moet hebben. Na deze training ben je in staat om huwelijken en partnerschappen te sluiten.

 

Let op: voordat je als trouwambtenaar aan de slag kan moet je door een gemeente benoemd zijn als BABS en door de rechtbank beëdigd zijn. Want pas als je bij een gemeente een vaste benoeming door middel van een dienstverband hebt en beëdigd bent, mag je bruidsparen wettelijk het ja-woord vragen. Zonder dienstverband en beëdiging ben je eigenlijk alleen ceremoniespreker. Veel babsen zijn naast gemeentebabs ook landelijk actief als zelfstandig trouwambtenaar. Zij worden dan bij een gemeente voor één dag benoemd en sluiten een huwelijk dan ook echt voor de wet. Met het bewijs van deelname in je zak heb je bij je sollicitatie bij een gemeente zeker een streepje voor.

 

Ben je familielid of vriend van een bruidspaar en wil je eenmalig een huwelijk voltrekken als BABS voor één dag? Informeer dan eerst bij de desbetreffende gemeente naar hun procedure. Het zou zonde zijn als je onze training volgt maar dat daarna blijkt dat de gemeente geen BABS voor één dag toestaat. 

 

De docent is echt een topper, zo les geven is uniek!
Erwin Janssen | Trouwambtenaar gemeente Veldhoven
Programma Training Trouwambtenaar
In deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • juridische en theoretische aspecten van huwelijken en partnerschappen
  • voorgesprekken
  • opstellen van een checklist
  • oefenen met stellen van vragen, doorvragen en non-verbale communicatie
  • de opbouw van een speech
  • presentatietechnieken.
Resultaat
check
Je raakt deskundig op het gebied van vele (o.a. juridische) aspecten van een huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap. Er is veel aandacht voor gesprekstechnieken en presentatievaardigheden.
check
Tot slot staan we ook stil bij waar jouw eigen grenzen liggen. Dit doen we op een speelse manier met het door ons zelf ontwikkelde BABSenspel.
Data en details
< terug naar Opleiding overzichtspagina
Ik vond het een erg inspirerende cursus. Een goed gevarieerde groep en een motiverende trainster.
Lènemiek Scholten | Aankomend trouwambtenaar