Basiscursus Trouwambtenaar
Eerstvolgende datum:
03-03-2021 / 1 dag
Utrecht
€ 499,00
Ben je al trouwambtenaar of wil je Trouwambtenaar (BABS) worden? Met de Basiscursus Trouwambtenaar verrijk je je kennis over het voltrekken van huwelijken / partnerschappen en oefen je vaardigheden op het gebied van gesprekken en presenteren.
Trouwambtenaar worden?
BABS worden?
Trouwambtenaar worden?

De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) is het visitekaartje van de gemeente. De huwelijksdag hoort voor de bruid en bruidegom dé dag van hun leven te zijn. Een buitengewoon ambtenaar die het vak verstaat is dan onmisbaar. Als trouwambtenaar wordt er tegenwoordig veel van je verwacht: een goede dosis humor, een luchtige maar stijlvolle ceremonie, maar uiteraard ook het voldoen aan de juiste juridische regels. 

BABS worden?

Deze cursus gaat kort in op zowel de theoretische als de juridische aspecten van huwelijken en partnerschappen. Het grootste gedeelte van de cursus wordt besteed aan basisvaardigheden die je als trouwambtenaar (BABS) moet hebben. Na deze cursus ben je in staat om huwelijken en partnerschappen te sluiten. Let op: voordat je als trouwambtenaar aan de slag kan moet je door een gemeente benoemd zijn als BABS en door de rechtbank beëdigd zijn.

Doelgroep

(Buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS) die belast zijn met het voltrekken van huwelijken en/of het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen. Ook mensen die trouwambtenaar/ BABS willen worden kunnen zich aanmelden. 

Programma Basiscursus Trouwambtenaar
In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • juridische en theoretische aspecten van huwelijken en partnerschappen
  • voorgesprekken
  • opstellen van een checklist
  • oefenen met stellen van vragen, doorvragen en non-verbale communicatie
  • de opbouw van een speech
  • presentatietechnieken.
Bijzonderheden
Bij gelijktijdige aanmelding voor de 'Basiscursus Trouwambtenaar' en de 'Verdieping en opfriscursus Trouwambtenaar', ontvang je 15% korting op de tweede cursus. Vermeld bij de opmerkingen op het aanmeldingsformulier: 'gelijktijdige boeking' en wij zorgen dat de korting verwerkt wordt.
Resultaat
Je raakt deskundig op het gebied van vele (o.a. juridische) aspecten van een huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap. Er is veel aandacht voor gesprekstechnieken en presentatievaardigheden.
Tot slot staan we ook stil bij waar jouw eigen grenzen liggen. Dit doen we op een speelse manier met het door ons zelf ontwikkelde BABSenspel.
Cursus
Docent
Raimond Roumimper
Docent
Caroline Strijker
Cursus
Docent
Soraya de Bakker
Contact
Vragen? Neem contact op met één van onze opleidings- coördinatoren: Mirjam Alsemgeest of Hanna van Dijk. Bel 033 - 434 50 83