Grondzaken in de praktijk - opstellen anterieure overeenkomst in de Omgevingswet
Schrijf in op eerstvolgend startmoment:
25-07-2024
1 dagdeel
Online
€225,00
Andere data en locaties
In deze interactieve workshop leer je alle ins en outs met betrekking tot het opstellen van een anterieure overeenkomst in de Omgevingswet ten aanzien van kostenverhaal op een particuliere grondexploitant.
circles
Inleiding

Wanneer wordt een anterieure overeenkomst opgesteld en aan welke eisen moet deze overeenkomst voldoen? Hoe sluit de anterieure overeenkomst aan op de nieuwe Omgevingswet. Tijdens de interactieve workshop leer je alle ins en outs omtrent  het aankoopproces van grond en alle ins en outs betreffende het opstellen van een anterieure overeenkomst met betrekking tot kostenverhaal op een particulieren grondexploitant. In deze workshop maken we gebruik van een model anterieure overeenkomst.

circles
Doelgroep

- (junior) juristen
- projectleiders
- planeconomen

Programma
Wet en regelgeving m.b.t. kostenverhaal
Kostenverhaal in de Omgevingswet (art. 13.11 e.v. Ow)
Onderwerpen die je in een anterieure overeenkomst moet/kan regelen;
  • Behandeling model en inhoud anterieure overeenkomst
  • Besluitvorming college en gemeenteraad
  • De gevolgen van het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (gemeente Montferland/Didam bij het opstellen van een AO. 
Wanneer maak je een anterieure overeenkomst?
Kostenverhaal onder de Omgevingswet (onderscheid tussen integrale en organische gebiedsontwikkeling).
Bijzonderheden

De kosten bedragen € 225,- per workshop. Indien er meerdere workshops gevolgd worden dan ontvang je bij elke opvolgende cursus 10% korting. Wil je je inschrijven voor meerdere workshops? Neem dan contact op via cursus@segment.nl.  

Resultaat
check
Inzicht in het proces om te komen tot een anterieure overeenkomst m.b.t. kostenverhaal op een particuliere grondexploitant afgestemd op de Omgevingswet.
Data en details
< terug naar Opleiding overzichtspagina