Gemeenten kopen jaarlijks voor miljoenen euro’s in; door middel van (grote) aanbestedingen of het plaatsen van kleinere opdrachten. Niet elke gemeente beschikt over een centrale inkoopafdeling en vaak zijn het de vakspecialisten met specifieke productkennis die de inkoop en aanbesteding ‘erbij’ doen. Ondersteuning door middel van training of cursus ontbreekt daarbij.
Hoe werkt dat inkoopproces eigenlijk? Waar moet je allemaal aan denken? Welk inkoop- of aanbestedingsregime moet je volgen? Aan welke risico’s moet je denken en hoe dek je deze dan af? Welke afspraken leg je contractueel vast en/of zijn al verankerd in de inkoopvoorwaarden? Zo maar wat vragen die van groot belang zijn en waar het antwoord niet altijd gemakkelijk op te vinden is.
Vaak constateert de accountant bij de controle op de jaarrekening fouten en onrechtmatigheden in het inkoop- en aanbestedingsproces, omdat eenvoudigweg niet alle stappen van het inkoopproces goed doorlopen werden. Met de komst van de nieuwe wet rechtmatigheidsverantwoording die in 2021 van kracht gaat, is het meer dan ooit noodzakelijk het inkoopproces goed op orde te krijgen.
Deze cursus is onderdeel van onze leerlijn Inkoop:
1. Inkopen – hoe doe je dat
2. Effectief onderhandelen
3. Contracten opstellen en beoordelen
4. Controle rechtmatigheid en (Europese) Aanbestedingen
Volg je de leerlijn in z'n geheel, dan ontvang je een interessante korting (*zie zijblok).
Iedereen die voor de gemeente inkoopt en het proces van begin tot eind wil kunnen beheersen. Deze cursus is ook bijzonder geschikt voor projectleiders.
We bespreken de actualiteiten en zorgen voor verdiepende inzichten. Daarbij creëren we alertheid op voetangels en klemmen en behandelen we de volgende thema’s:
ma 19 april 2021 van 09:15 tot 16:30
€ 599,00
Inclusief lesmateriaal, koffie/ thee en lunch, exclusief omzetbelasting.
Frank Engelen