Raad en Daad - 'Lezen van beleid'
Eerstvolgende datum:
Op aanvraag
In huis
Op aanvraag
Wat staat er eigenlijk, en net zo belangrijk, wat staat er niet?
Inleiding
Inleiding

Als lezer ben je niet altijd thuis in de materie. Toch wil je een goed oordeel geven, de kern en hoofdlijnen vinden en de juiste vragen stellen. 

Ook de meer ervaren lezers staan wekelijks voor die uitdaging. Deze training geeft tips en trucs om een stuk goed te doorgronden. 

Doelgroep

De trainingen zijn ontwikkeld voor raden en raadsleden. Diverse trainingen kunnen ook interessant zijn voor griffiers en/of griffiemedewerkers of voor collegeleden en gemeentesecretarissen.

Programma
  • De training is gericht op het toetsen van beleidsstukken. Dit doen we door te ervaren, te oefenen en te bespreken. De training is geen cursus snellezen, maar een training in het beter lezen, met als doel om in wisselwerking met de schrijvers te komen tot betere kwaliteit.
Werkwijze
Na een korte introductie over beleid krijg je een uitleg over het Focusmodel, waarmee je met meer structuur kunt lezen. Daarna oefenen we in het lezen en beoordelen van beleidsstukken op de kwaliteit. We werken met voorbeelden uit de praktijk, desgewenst uit jouw eigen gemeente.
Resultaat
Na het volgen van de training zie je de hoofdlijnen en de kern van het verhaal sneller en ontdek je eenvoudig wat er mist.
Je kunt niet alleen jouw inhoudelijke en politieke mening onderbouwen, maar ook jouw mening geven over de kwaliteit van het beleidsstuk.
Cursus
Bijzonderheden
De trainingen verzorgen wij uitsluitend in huis (ook regionaal of in samenwerkingsverbanden) en kunnen tijdens bijvoorbeeld een raadsavond gegeven worden. Maatwerk is ons specialisme en dat maakt het aantal trainingsmogelijkheden onbeperkt.
Wachtlijst