Raad en Daad - 'Meer communicatie'
Eerstvolgende datum:
Op aanvraag
In huis
Op aanvraag
In een veranderende samenleving.
Inleiding
Inleiding

Tot voor kort konden we volstaan met het zo goed mogelijk informeren van inwoners over wat er gebeurt en gedaan wordt. Dit werkt niet meer. De wereld verandert en jouw raad verandert mee. Er zijn nu andere communicatiestrategieën nodig om in contact te blijven met jouw inwoners.

In deze workshop krijg je inzicht in de belangrijkste maatschappelijke trends zoals het 'glazen huis' en de 'emotiemaatschappij' en kijken we hoe grote bedrijven zoals bijvoorbeeld NS en IKEA hiermee omgaan. Aan het einde van de avond bruis je van de ideeën over nieuwe communicatiemethoden voor jouw raad.

Doelgroep

De trainingen zijn ontwikkeld voor raden en raadsleden. Diverse trainingen kunnen ook interessant zijn voor griffiers en/of griffiemedewerkers of voor collegeleden en gemeentesecretarissen.

Programma
  • Trends en ontwikkelingen in de maatschappij
  • nieuwe communicatiestrategieën
  • een kijkje buiten de deur, hoe spelen bedrijven als de NS en Ikea in op nieuwe trends?
  • hoe doen andere gemeenteraden dat?
  • hoe zou dat er voor mijn gemeenteraad eruit zien?
Werkwijze
Dit is een interactieve bijeenkomst met een theoretisch gedeelte. Van de deelnemers wordt een actieve en inhoudelijke inbreng verwacht.
Resultaat
Na het volgen van deze module hebben de deelnemers kennis van de trends en ontwikkelingen in een maatschappij die snel aan het veranderen is. Ook weten zij welke manier van communiceren het beste hierbij past.
De gemeenteraad kan immers niet meer volstaan met het (laten) plaatsen van informatie op de website van de gemeente of van de fractie. Inwoners willen tegenwoordig meepraten, hebben een mening en willen alles weten.
Cursus
Docent
Gertia Warmenhoven
Bijzonderheden
De trainingen verzorgen wij uitsluitend in huis (ook regionaal of in samenwerkingsverbanden) en kunnen tijdens bijvoorbeeld een raadsavond gegeven worden. Maatwerk is ons specialisme en dat maakt het aantal trainingsmogelijkheden onbeperkt.
Wachtlijst