BRP Summerchallenge 2021

Doe mee aan de BRP Summerchallenge en win een in huis uitvoering van de workshop PL’en controleren voor jou en jouw team!

 

Deze zomer daagt Segment jou en je collega’s uit om jullie kennis van de BRP te testen. Met zes leuke en originele opdrachten, bedacht door Segment trainers Jelly Frankes en Wieke de Boer, gaan we jullie kennis op de proef stellen.

BRP Summerchallenge

Zes weken lang versturen wij iedere maandag een uitdagende opdracht. Je hebt één week de tijd om deze opdracht op te lossen. En dat doe je niet alleen, dat doe je met het hele team. Want leren doe je van en met elkaar.

 

Hoe doe ik mee?
 • Sta je ingeschreven voor onze nieuwsbrieven op het gebied van Burger- en publiekszaken? Dan ontvang je de opdrachten automatisch iedere maandag in de mail.
 • Je print de opdracht, vult de juiste antwoorden in en stuurt het naar ons op. Het antwoord kan je mailen naar segment@segment.nl. Hiervoor heb je 1 week de tijd (je hebt tijd tot de volgende maandag 09:00 uur).
 • Sta je niet ingeschreven, maar wil je wel de opdrachten ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief (kies Publiekszaken). De opdrachten zullen ook beschikbaar worden gesteld via de website. 
Prijzen

Iedere week verloten we onder de juiste inzendingen twee mini- ventilatoren voor op het bureau! Je maakt dus zes keer kans op een miniventilator!
 

Het was nog nooit zo koel bij jullie op de afdeling!

 

De Hoofdprijs

Lever alle zes de opdrachten in en win een in huis uitvoering van van de ééndaagse Workshop PL’en controleren voor jou en 14 collega’s!

De spelregels

Op de volgende maandagen kan je een BRP Summerchallenge opdracht in jouw mailbox verwachten:
Maandag 12 juli, 19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus en 16 augustus.

 

Stuur je de oplossing binnen één week terug; dan loot je mee voor de mini ventilator. Lukt het opsturen van de oplossing niet binnen één week of stap je later in? Geen probleem, je kan nog steeds mee doen voor de hoofdprijs door de oplossing in te sturen. En natuurlijk zijn er weer nieuwe kansen op een mini- ventilator bij de volgende opdracht!

 

En ben je met vakantie, laat dan een collega de challenge overnemen. Het belangrijkste is dat wij van jouw gemeente 6 juiste oplossingen krijgen; wie deze instuurt maakt voor het winnen van de hoofdprijs niet uit. Jullie doen dit samen!

 

 

De winnende gemeente wordt bekend gemaakt op maandag 30 augustus.


Over de hoofdprijs:
 • 1 inhuis uitvoering van de eendaagse workshop PL’en controleren
 • Dit mag fysiek, bij jullie op locatie, of online in ons virtuele klaslokaal
 • De workshop wordt verloot onder gemeenten die aan alle zes de opdrachten mee hebben gedaan
 • Maximaal aantal deelnemers aan de workshop is 15 personen
 • De uitvoering kan worden ingepland van 1 november 2021 tot en met 30 juni 2022

 

Over de uitslag van de BRP Summerchallenge wordt niet gecorrespondeerd.
 

Doe jij mee?

Wieke de Boer, verkozen Burgerzaken ambtenaar van het jaar 2019, en Jelly Frankes, Publiekswinnaar Jonge Ambtenaar van het jaar 2021, dagen jou uit! Durf jij het aan?

Opdracht 1:de BRP tijdlijn
Antwoorden
Opdracht 1:de BRP tijdlijn

Er is veel veranderd sinds de invoering van de Basisregistratie persoonsgegevens (BRP). Bekijk de BRP tijdlijn en zoek samen met je collega’s uit welke grote gebeurtenis er op de tien data hebben plaatsgevonden. Hoe goed ken jij de geschiedenis van de BRP? Wij dagen je uit!

Mail de oplossing naar segment@segment.nl. Hier heb je tot en met zondag 18 juli de tijd voor!

Wil je ons laten weten dat jij en je collega’s mee doen? Plaats een bericht op Facebook, Instagram of LinkedIn en gebruik #Segmentsummerchallenge!

Antwoorden
 1. 01-10-1994: conversie PK naar PL.
 2. 09 t/m 12 1995: initiële vulling sofinummer.
 3. 01-01-1998: ontstaan geregistreerd partnerschap.
 4. 01-04-2007: TMV actief of geheimhouding alleen nog maar “0” of “7”.
 5. 26-11-2007: invoering BSN.
 6. 01-03-2009: flitsscheiding niet meer mogelijk.
 7. 2011 – 2012: koppeling tussen BAG en BRP.
 8. 06-01-2014: inwerkingtreding wet BRP.
 9. 09-03-2014: paspoort en NIK voor meerderjarigen 10 jaar geldig.
 10. 03-02-2019: registratie levenloos geboren kindje.
Opdracht 2: Filippine puzzel

Een zomer is geen zomer zonder dat je een Filippine puzzel gemaakt hebt toch? Deze Filippine puzzel is speciaal gemaakt om je kennis van de BRP te testen. Weet jij wat de code 5001 betekent? Waar de R in RNI voor staat? 

 

Print de puzzel, vul de juiste antwoorden in en mail het antwoord naar segment@segment.nl. Deadline: tot en met zondag 25 juli.

Opdracht 3: PL analyse

Oh nee, de Persoonslijst van Henriette staat boordevol fouten! Arme Henriette! Spoor de fouten op, markeer ze en geef aan wat er volgens jou had moeten staan. Vergeet niet je collega’s om hulp te vragen als je er even niet uitkomt.

 

Vul het Excelsheet in en mail de uitwerking naar Segment@segment.nl. Je hebt tot en met zondag 1 augustus!

Opdracht 4: de BRP getallenpuzzel

Codes en cijfers; de BRP staat er bekend om! Aanduiding zonder Nederlanderschap? Vaststelling bezit vreemde nationaliteit? Alles heeft een code! Ken jij deze codes uit je hoofd? Of weet je precies waar je deze informatie kunt opzoeken? Dan is de BRP getallenpuzzel de uitdaging voor jou!

 

Vul de puzzel in en mail de uitwerking naar Segment@segment.nl. Je hebt weer één week de tijd: inzenden kan tot en met zondag 8 augustus.

Opdracht 5: de Rebus

Deze week hebben we een klassieke zomerpuzzel: de rebus! Deze rebus heeft, voor de verandering, even iets minder met de BRP te maken. Een weekje even het hoofd leeg maken, voordat we volgende week met de klapper van de challenge komen!

 

E-mail de oplossing van de rebus naar segment@segment.nl. Je hebt weer één week de tijd: inzenden kan tot en met zondag 15 augustus.

Opdracht 6: Puzzel PL

Vaak hebben jullie aan de hand van een casus een persoonslijst moeten aanmaken, actualiseren of muteren. Deze opdracht is andersom: wij hebben een PL, welke casus gaat er schuil achter deze gegevensset?

Vertel ons het levensverhaal van Victoria, wees origineel maar zorg ervoor dat het overeenkomt met de PL!

 

De Challenge is afgelopen: Lees de winnende inzendingen van de Puzzel PL hier