Blended leren bij Segment

Leren gedurende een fysieke bijeenkomst alleen is niet meer van deze tijd. Puur online en digitaal leren is ook is ook niet ideaal. Het leerrendement is optimaal wanneer beide onderwijsvormen gecombineerd worden; het zogenaamde blended leren.

 

Nieuwe online leeromgeving

Segment was al bezig om al bestaande cursussen en opleidingen om te zetten naar blended leren. De komst van Corona heeft ervoor gezorgd dat we deze ontwikkeling in een sneltrein zijn gaan doorvoeren. Allereerst een nieuwe online leeromgeving genaamd Moodle. Deze omgeving biedt ons vele malen meer mogelijkheden om verschillende leervormen en –producten aan te bieden. Zo hebben wij een virtueel klaslokaal toegevoegd in deze omgeving, is er de optie tot het toevoegen van filmpjes, video’s, een quiz, een forum en nog veel meer. De mogelijkheden in Moodle zijn eindeloos en de manieren waarop we jou kunnen helpen met leren dus ook!

 

Blended leren: wat is dat?

Wat verstaan wij nou eigenlijk onder blended leren? Blended leren is het integreren van e-learning en e-tools middels een online leeromgeving, gecombineerd met fysieke bijeenkomsten, om zo de voordelen van beide leermethodes optimaal te benutten.

 

 

 

Studenten verschillen nou eenmaal in leerstijlen; daarom is blended leren ideaal
Lia Dekker | Opleidingsadviseur Segment
Voor wie is Blended leren?


Het mooie van deze vorm van leren is dat het voor iedereen is! De mix van fysieke bijeenkomsten en de ondersteuning van verschillende online leervormen, maakt dat het toegankelijk is voor iedereen. Samen met onze opleidingskundige en trainers bekijken we het programma van de modules en richten we die blended in. Dat betekent ook dat niet iedere module hetzelfde wordt ingericht; per onderwerp bekijken hoe we het programma kunnen versterken en optimaliseren.

 

Maar wat betekent dit voor jou?


Voor jou betekent dit dat je straks nog efficiënter kan leren! Momenteel onderzoeken wij alle mogelijkheden om de NVVB modules in te richten volgens de blended leren methodiek. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het toevoegen van zogenaamde Essentials; korte kennisclips die in 3 tot 5 minuten een onderwerp beknopt uitleggen. Denk bijvoorbeeld ook aan tussentijdse online vragenuurtjes en virtuele examentraining, waarin jij nog even kort voor het examen al je vragen kunt stellen aan de trainer om zo optimaal voorbereid het examen in te gaan.