Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
Partner van de NVVB

Segment is al jaren opleidingspartner van de NVVB. Voor jou betekent dat concreet dat wij onze Mbo 4 modules inrichten naar de toets- en eindtermen die opgesteld zijn door de NVVB PublieksAcademie. Na het volgen van onze module ben jij dus in staat om met succes het NVVB examen te behalen.

 

Maar partnerschap houdt veel meer in dan dat. Een aantal keer per jaar hebben wij opleidersoverleg, waarbij we samen kijken naar de ontwikkelingen binnen het vakgebied Burgerzaken en waar we nog winst kunnen behalen. We evalueren onze modules én examens en zorgen zo samen dat het diplomastelsel Burgerzaken kwalitatief sterk staat.

 

De opzet
De opzet

Het diplomastelsel Burgerzaken van de PublieksAcademie is onderverdeeld in modules en diplomalijnen. Het is een flexibele manier van het behalen van een vakdiploma. Je kiest namelijk zelf de diplomalijn en modules die passen bij jouw functie en taken. Alle modules zijn op dezelfde manier opgebouwd en worden door de vakdocenten van Segment gegeven. Voor iedere behaalde module ontvang je een certificaat. Een combinatie van een aantal certificaten vormt uiteindelijk een diploma.

 

Segment is één van de NVVB partners die de modules uit het Diplomastelsel Burgerzaken mogen geven. 

De modules volg je bij Segment: wij organiseren bijeenkomsten in de open inschrijving in Utrecht waar je met indirecte collega’s van andere gemeenten les krijgt. Wanneer meerdere medewerkers in jouw gemeente dezelfde kennis nodig hebben, organiseren wij in huis de betreffende module.

 

De examinering van de modules wordt door de NVVB verzorgd. Op de website van de NVVB PublieksAcademie vindt je precies hoe een specifieke module geëxamineerd wordt. Zo weet je of je je moet voorbereiden op een examen met gesloten vragen, open vragen, een praktijkopdracht of misschien wel een vaardigheidsexamen tijdens de training.

 

Aan de examinering van elke module zitten kosten verbonden. Meer informatie over de kosten tref je hier.