Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
Adviseren met IMPACT

Inhoudelijk een goed advies geven is één, maar je wilt het liefst dat je advies opvolging krijgt, je wilt bijdragen en van toegevoegde waarde zijn.

 

Een goede adviseur kan zowel in- als uitzoomen, het grote geheel overzien en de diverse spelers in het krachtenveld bespelen en weten wat de individuele adviesvrager nodig heeft. Dat vraagt om IMPACT: Integraal Managen van Processen, Assertieve Communicatie en Taakbewustzijn.

 

Een goede adviseur:

 • kan de context lezen
 • beschikt over een arsenaal aan beïnvloedingsstrategieën
 • kent zijn of haar eigen kracht
 • gebruikt de kracht van anderen om resultaat te behalen
 • schakelt makkelijk in communicatiestijlen
 • zet de boel in beweging
 • bepaalt, mede, de richting

 

Hoe leer je adviseren met IMPACT?
Theorie en praktijk
Hoe leer je adviseren met IMPACT?

Hoe leer je adviseren met IMPACT?

Om het ‘spel’ van adviseren goed onder de knie te kunnen krijgen gaan stellen we – in overleg met jou – een driedaagse training samen waarin we werken met casuïstiek uit de eigen organisatie en die bestaat uit de volgende onderdelen:

 

 • De ambtenaar als procesmanager: van procesontwerp tot procesinterventies.
 • Adviesvaardigheden als samenspel: het spelveld kennen, het spel spelen, je eigen en andermans rol kennen, rolvariatie
 • Retorica ofwel Overredingskracht Ontwikkelen: de optelsom van jouw Ethos-Pathos- Logos en Kairos kwaliteiten
 • Onderhandelen: win-win creëren met het gewenste doel voor ogen 
Theorie en praktijk

De training Adviseren met IMPACT is een combinatie van theorie en praktijk. Door taakgerichte opdrachten en met behulp van ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen komen leervragen naar boven die we beantwoorden met kennis uit o.a. organisatie- en ontwikkelingspsychologie - veranderkunde - neurologie - theater en martial arts.

 

In de training zal veel gewerkt worden met (eigen) casuïstiek, persoonlijke dilemma’s en organisatievragen. Er is veel ruimte voor interactie, samen leert makkelijker en sneller.

 

 

Om deze training te kunnen volgen heb je nodig: goede wil en gezond verstand.

 

Net als voor de oefening in het kader! Vraag: hoeveel FF-en lees jij in deze tekst?

 

 

FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS

 

 

Wat dacht jij? Proficiat, goed gezien! Of helaas, je zat er naast.

Het antwoord is 6. In onze haast of door onze focus kijken we soms niet scherp, in dit geval zou het kunnen zijn dat je focus ligt op zelfstandige naamwoorden. Zo gaat het in de praktijk ook, we missen informatie omdat we te veel focus hebben.

 

Wie leert jullie adviseren met IMPACT?
Wat mensen over Ewout zeggen:
Wie leert jullie adviseren met IMPACT?

Ewout Bomert ontwerpt leer- en ontwikkelprogramma’s voor teams en professionals met name in het publieke domein. Als geschoold psychiatrisch verpleegkundige, theatermaker, mediator, coach trainer wordt hij gedreven door nieuwsgierigheid, bij willen dragen aan een leefbare samenleving en persoonlijke ontwikkeling.

Zijn aandachtsgebied is het ontwikkelen van de Verbindende Factor, het vergroten van (persoonlijke) kennis en kwaliteiten. Hij helpt om het verschil te maken in processen van samenwerking en co-creatie. Ewout heeft meer dan 15 jaar werkervaring als trainer en facilitator bij Rijkswaterstaat, Provincies Noord en Zuid-Holland, ministerie van J&V en heel veel verschillende gemeentes. Maar hij kent ook de dynamieken uit de gezondheidszorg – onderwijs en welzijnsorganisaties.

 

Wat mensen over Ewout zeggen:
 • De bezwaarmedewerkers die aan de sessie hebben deelgenomen vonden het een zinvolle bijeenkomst en hadden het gevoel dat we een stap verder zijn gekomen. De begeleiding van Ewout hebben we als prettig ervaren, de sfeer relaxed/veilig. Ewout heeft iedereen voldoende ruimte gegeven om haar/zijn punt te maken en schakelde om als de situatie daar om vroeg.
 • Ewout heeft  ons naar volle tevredenheid voorbereid op  de informatie-avonden van de A27 en A28. Door in spelsituatie ons te trainen op de zeer diverse vragen die bewoners op deze avonden kunnen stellen gingen wij als team met vertrouwen de avonden tegemoet. Sterk van Ewout daarbij was dat hij ons kritisch wees op verbeterpunten om met respect bewoners te woord te staan. Tijdens de avonden trad Ewout op als onafhankelijk voorzitter waarbij hij op natuurlijke wijze de rust in een zaal met licht geëmotioneerde bewoners wist te bewaren.  Daarbij geeft hij op natuurlijke wijze ruimte aan de presentatie en vragen van bewoners, hij bewaakt daarbij het proces en zorgt dat uiteindelijk bewoners en projectorganisatie tevreden de zaal verlaten.
 • Op een leerzame manier werden de collega's uitgedaagd ervaringen met elkaar te delen; wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.
 • Leuk, verassend, humor, praktijk, prikkelend.
 • Leerzaam, herkenbaar, confronterend, uitdagend, helpt om inzage in de onderwaterstromen te vergroten.
 • Confronterend maar wel leerzaam, dus waardevol!
Ben je geïnteresseerd in onze aanpak?

Graag gaan wij met je in gesprek om vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken. Neem contact op met opleidingscoördinator Coosje Vink op 033 - 434 50 86, c.vink@segment.nl.