Wie zijn wij?

Rijnlands is actueler dan ooit. Op veel plekken kun je er inmiddels flarden van meekrijgen. Segment werkt samen met DeLimes opleidingen. Met hen leer je het hele verhaal. Dat het een maatschappijvisie is, dat het gaat over het organisatieleven en dat het gaat over de werkelijkheid die wij elke dag in onze directe omgeving creëren. Bewust Rijnlands. Rijnlands bewustzijn.

 

DeLimes is puur Rijnlands. Wij worden vaak herkend via onze publicaties en lezingen, maar de kern van onze activiteiten is organisatieverandering. Iets scherper geformuleerd: organisatieherontwikkeling. Rijnlands is een manier van organiseren waarbij professionals/vakmensen in het veld in de lead zijn en stafdiensten en het management daarin ondersteunen. We noemen ons organisatieactivisten en wij brengen ‘de mensen’ letterlijk in beweging. Dat is de aard van het beestje, geen dikke rapporten derhalve.

 

Rijnlands organiseren heeft een eeuwenlange traditie: organiseren op basis van Vakmanschap, Verbinding en Vertrouwen. Meer V’s dan drie zijn niet nodig. Geef taakvolwassen frontsoldaten het vertrouwen om naar eigen inzicht te handelen als de context dat vraagt. Er leiden overigens vele wegen, vanaf de Limes, naar Rome. Wie het weet mag het zeggen. Het probleem zit dan ook niet zozeer in de vraag ‘Wat is Rijnlands?’, maar in de vraag ‘Hoe bouw je een taakvolwassen organisatie waarin vakmensen weer ‘hun ding’ kunnen, mogen en moeten doen?’

Jaap Peters
Harold Janssen
Jaap Peters

Jaap Peters (1956) is organisatieactivist van het eerste uur. Jaap studeerde Bedrijfskunde in Delft (Interdisciplinaire Interfaculteit Bedrijfskunde) en werkte, na een paar jaar als docent in het MBO-onderwijs, een tiental jaren als management consultant bij Ernst & Young. In 1995 startte hij zijn eigen bureau bij de rechtsvoorganger van DeLimes.

In 1997 publiceerde hij zijn 1e boek en inmiddels is er een zevental boeken van zijn hand verschenen (o.a. Intensieve Menshouderij, Bij welke reorganisatie werk jij? en drie Rijnland Boekjes, inmiddels gebundeld als Het Grote Rijnlandboekje).

Jaap Peters

Harold Janssen

Harold Janssen is oprichter van DeLimes en organisatieactivist van het eerste uur. Vaak verbaasd over wat anderen doodnormaal vinden. Harold Janssen (1954) studeerde chemische technologie, journalistiek en psychologie. Belangrijker dan dat vindt hij de vele duizenden interviews die hij had met mensen in hun werk.

Harold is actief als coach, conferentieleider, schrijver, spreker, trainer, adviseur, bestuurder en interim-manager. Hij heeft daarbij een onwrikbaar geloof in eenieders eigen kunnen en de kracht van communicatie. Zie ook www.haroldjanssen.nl.

In oktober 2016 verscheen van zijn hand het boek boek "De Hark voorbij" - Rijnlands denken en de menselijke maat.