Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
Hoe houd je je team scherp – ook in tijden van corona?

We zijn volledig online gegaan. Iedereen werkt zoveel mogelijk thuis, de vergaderingen zijn online en ook cursussen worden achter de computer gevolgd. Afstemmomenten, informeel contact, schouderklopjes, feedback en wandelgangen stimuleren onze drive om succesvol te zijn enorm.

 

Medewerkers zijn nu veel meer aangewezen op hun eigen kracht om de steeds complexere uitdagingen binnen de organisatie om te zetten in acties naar de toekomst. De grote vraag is, hoe ‘onderhouden’ zij hun kwaliteiten, energie en veerkracht? Hoe houden zij hun persoonlijk leiderschap scherp en ‘in shape’?

 

Kortom, deze uitzonderlijke tijden vragen nogal wat van de medewerkers!

 
Het – inmiddels beproefde – concept van ‘Q-leren’ biedt per medewerker een leerroute-op-maat met als resultaat een versterking van het persoonlijk leiderschap op punten die aandacht vragen.

 

Q leren: wat is het en hoe werkt het?

Het wordt steeds duidelijker dat niet alleen het cognitieve brein belangrijk is voor succes en werkplezier, maar dat er nog andere breinen zijn die daarvoor verantwoordelijk zijn: het sociale, fysieke en emotionele brein.

 

Door in het leren aandacht te besteden aan zowel het IQ, EQ, SQ en FQ wordt het leereffect versterkt. In het leerwerktraject ‘Persoonlijk leiderschap in tijden van corona’ wordt aandacht besteed aan alle Q’s in een mix van persoonlijke coaching en groepsgerichte trainingen. Door een individuele benadering gecombineerd met groepswerk bereiken we een versterking van het persoonlijk leiderschap voor elke medewerker!

 

Leerwerktraject ‘Persoonlijk leiderschap’

Het leerwerktraject Persoonlijk Leiderschap kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 

 • Persoonlijke intake van 1 uur
 • Basismodule Persoonlijk Leiderschap (1 dagdeel) (grote groep)
 • Per medewerker: 2 Q-modules (2 x 3 uur) (kleine groepen van max. 6 personen)
 • Afsluitend gesprek
Q-modules

Tijdens de intake achterhalen we de persoonlijke leervragen van de medewerker en vragen we hem of haar een 360 Invloedprofiel in te vullen. Vervolgens nemen alle deelnemers deel aan een basismodule, waarin de persoonlijke leervragen in verband worden gebracht met leiderschapsmodellen en oefeningen. Op basis van de persoonlijke leerdoelen kiest elke medewerker 2 Q-modules waaraan hij gaat deelnemen. Interactie is bij deze modules het sleutelwoord. De Q-modules worden gegeven door experts op dat gebied. De volgende modules zijn beschikbaar:

 

 • Jouw invloed als professional naar je directe omgeving
 • Omgaan met macht en belangen
 • Strategische gespreksvoering
 • Grip op je energie
 • Werken aan overdruk
 • Regie over je programma’s en projecten
 • Naast Q-modules zijn er diverse e-tools beschikbaar die zelfstandig doorlopen kunnen worden.

 

 

”Een vernieuwend en verfrissend concept; coaching en training ineen.”
Jaap de Vries | Leidinggevende
Meer informatie

 We gaan graag met je in gesprek over de specifieke wensen van jouw organisatie. Op basis daarvan maken wij een voorstel op maat. Neem contact op met Coosje Vink op 033 - 434 50 80 of mail naar c.vink@segment.nl.