Vestiging in de BRP

Prijs: € 525,00
(Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en lunch. Excl. omzetbelasting)

Overzicht

Inleiding

Wat betekent de Wet BRP voor het inschrijven van personen die vanuit het buitenland komen? En wat heeft de RNI voor impact op de dagelijkse praktijk van Burgerzaken?

Doelgroep

Medewerkers van de afdeling Burgerzaken die zich bezighouden met de inschrijving in de BRP wegens vestiging vanuit het buitenland.

Resultaat

Na afloop van deze cursus weet hoe je de procedure ‘Eerste inschrijving in de BRP’ moet uitvoeren, wanneer er sprake is van een ‘rechtmatig verblijf’ en hoe je moet omgaan met een onbekende geboortedatum of nationaliteit. Je weet wat er is aangepast aan het legalisatiebeleid en kent de gevolgen van de invoering van de inschrijving van niet-ingezetenen in de RNI.

Studieprogramma

Programma

In deze cursus worden de volgende vragen behandeld:

  1. Wat betekent het werken met een GBA-systeem onder de Wet BRP voor het inschrijven van personen in de BRP, komende vanuit het buitenland?
  2. Welke overgangsbepalingen zijn er?
  3. Wat zijn de gevolgen van de Wet modern migratiebeleid?
  4. Hoe is de samenhang met de registratie van niet-ingezetenen in de RNI?
  5. Op welke wijze wordt samengewerkt met de IND?
  6. Wat betekent het actuele legalisatiebeleid voor de uitvoeringspraktijk?

Werkwijze

Tijdens de cursus laten we zien hoe je de theoretische kennis kunt toepassen in de praktijk. Aan de hand van stellingen kijken we of de materie duidelijk is. De kwaliteit van de uitvoering van het proces ‘Eerste inschrijving in de BRP’ staat centraal. Ook staan we kort stil bij de onderwerpen ‘Verklaring onder ede (VOE)’ en het beoordelen van ‘Buitenlandse Brondocumenten’. Voor beide onderwerpen kunt u ook een verdiepende cursus volgen.

Andere opzet voor deze cursus?
Geïnteresseerd in deze cursus, maar wilt u een andere opzet of inhoud? Neem contact met ons op.