IPR en brondocumenten, bijv. Syrië, Afghanistan, Somalië, Eritrea en China - Rotterdam

Prijs: € 525,00
(Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en lunch. Excl. omzetbelasting)

Overzicht

Inleiding

Bij Burgerzaken heb je te maken met vreemdelingen uit meer dan 160 landen. Zowel bij een vestiging als bij het opmaken van een geboorteakte loop je tegen de IPR-regels en de bijbehorende brondocumenten aan die goed toegepast moeten. Welke gegevens kun je daar wel of niet aan ontlenen? Wat doe je met het naamrecht? En moet het een namenreeks zijn of toch een geslachts- en voornaam?

Er is een aantal landen dat op dit terrein veel vragen oproept. In deze cursus kunnen we maximaal vier van de landen waar we vaak tegen problemen bij de brondocumenten aanlopen behandelen.

Doelgroep

Medewerkers afdelingen Burgerzaken die in hun werkzaamheden buitenlandse brondocumenten beoordelen met toepassing van de IPR-regels, zowel in de front- als de backoffice en de verwerking in de BRP.

Resultaat

Na deze cursus ben je in staat de meest voorkomende brondocumenten op de goede manier te beoordelen, de relevante IPR-regels toe te passen en de gegevens te verwerken in de BRP of in een akte van de burgelijke stand.

Studieprogramma

Programma

In twee dagdelen behandelen we een aantal probleemgevallen op het terrein van IPR en de verwerking in de BRP. Aan de hand van echte akten en rechterlijke uitspraken behandelen we de belangrijkste onderwerpen op het terrein van het IPR. In het middagprogramma besteden we vervolgens veel aandacht aan het al dan niet kunnen opnemen van de gegevens in de BRP.

Werkwijze

Deze cursus sluit aan bij de dagelijkse praktijk van medewerkers Burgerzaken. Bij inschrijving kun je bij het onderdeel 'opmerkingen' vermelden welk land jij het liefst behandeld ziet. Je kunt dit ook mailen aan cursus@segment.nl. De vier meest genoemde landen zullen tijdens de cursus behandeld worden.

Andere opzet voor deze cursus?
Geïnteresseerd in deze cursus, maar wilt u een andere opzet of inhoud? Neem contact met ons op.